torsdag 11 september 2008

Scrapträffarna igång!



Ett säkert hösttecken - säsongens scrapträffar på Osbeck har kommit igång. Och i höst ska vi bli ordningssamma med schema på vad vi ska göra varje gång. Först förslag på vad vi vill ha med och sedan fördelning på höstens träffar. Det ska bli kul - nu måste man testa sådant som man kanske inte skulle gjort annars.


Kvällens scrapsida så - innan våra temakvällar kommer igång. Godis. Det kan ju vara nästan vad som helst eller...


Blomman i nedre högra hörnet är jag faktiskt lite mallig över. Alltså den rosa i mitten av den svarta. Hittade en gammal bok i bokhyllan hemma med beskrivning på hur man virkar dessa små blommor som nu är populära. Med tunt flammigt virkgarn, en spetsvikningsnål - och ett förstoringsglas på magen - tjoho. Den blev faktiskt riktigt gullig. Och rätt pilligt.



lördag 6 september 2008

Abisko - Kebnekaise


Lapporten vid Abisko. Fjällvärldens mest fotograferade vy kan jag tänka mig. Men vi ska inte vandra genom porten utan håller oss till Kungsleden - än så länge.

Wow - så är det bara. Att vandra i fjällen. Denna sträcka av Kungsleden är den mest trafikerade. Men vi höll oss inte till den hela tiden utan gjorde ganska kraftiga avstickare. En bort till Unna Allakas vid norska gränsen. Och plötsligt finns ingen väl upptrampad stig. Självklart kom vi ur kurs för att vi hittade hjortron som måste plockas. Fram med karta och kompass. Det blev en liten omväg på 1 timme innan vi var på spåret igen.

Nästa avstickare var att vi gick från Sälka till Tarfala över ett 1000 m högt pass. Sista biten av den sk Jojoleden. Den dagsetappen tog 18 timmar. Och vi kom fram 2 på natten. Tufft - men det var det värt.


Rabots glaciär - Kebnekaise . Den passerade vi på väg till Tarfala. Fransmannen Rabot var först med att bestiga Kebnekaise i slutet av 1800-t. Och då gick han över denna glaciär. Det gör ingen idag på väg till toppen.


Sten, sten, sten på väg till Tarfala. Här är vårt lunchställe. Vatten till matlagning och dryck. Och nu kommer regnet och gör stenarna såphala. Att det bara var 14 km dagsetapp är ointressant. Regnet och de hala stenarna gjorde att etappen tog 18 timmar!