fredag 31 oktober 2008

Scrappträffen på Örjansskolan

Först ett stort tack till Ulla och Pia som fixade träffen!!!

Tävlingen. Vi skulle från ett givet kit skapa en LO på temat SOMMAR. Utmaningen var en poängjakt där det gällde att få med så mycket som möjligt från kittet. Maxpoäng 51p. Och vi var så många som nådde dit att det blev lottning. Jätteroligt att Lena vann! Grattis!! - Nu vill vi se resultat med nya den BIA:n.

Tipset!
Chipbordfigurerna är först målade med akrylfärg. Sedan har jag skrivit text på dom. Sedan lagt ett lager ofärgad embossing av lite tjockare slag. Kan lägga flera lager clear annars för att få den tjocka effekten.


Så en extra tävling - skulle ju inte vara fler men Pia o Ulla ändrade sig (tackar, tackar) och det blev en skisstävling. Jag gillar utmaningarna just för att man får tvinga sig själv till nytänkt.
Det blev faktist två LO:n till med bilder frårn Haverdalsträffen. Ulla hade lite bekymmer med sin bil. Men medan vi var på träffen hade någon snäll person hämtat bilen och fixat punkan.



torsdag 16 oktober 2008

Mer från scrapträffen...


Denna gång fick bara använda papper i svart och vitt. Pyntet fick vara i lime. Det var allt. Inga andra färger eller nyanser. Kebnekaise är inte bara Sveriges högsta berg. Det är framför allt en makalös natur.

tisdag 14 oktober 2008

Scrapträff i Haveldal

För någon vecka sedan var jag på en scrapträff i Haverdal. Jättefint arrangerat med allt - tävlingar, bingo, mat, fika. Vi hade fått veta några tävlingar i förväg så att man skulle ha en hygglig chans att få rätt pinaler med sig.
En av dessa tävlingar var monokromatisk - turkos. Alla papper, dekorationer mm skulle vara i enbart turkosa nyanser. Inte tillstymmelse till annan färg. Bara fotona fick ha andra färger i sig. Vad är då turkost. Antingen var mina papper och pynt en aning för gröna eller för blå. Till sist lyckades det ändå med att hitta någorlunda rätt nyans. Men pyntet då? Fram med akrylfärgen och färga - först grungeboard och sedan krympplastblommor (innan dom krymtes :).
Texten i skylten har jag skrivet på oh-film för bläckstråleskrivare. Så klart i turkos!
Papperet chalkat i - gissa en gång - turkos.
Jag blev både överraskad och jätteglad när min lo vann den tävlingen.

Så här blev min lo:.

torsdag 9 oktober 2008

Bom - skissutmaning


Dags för första utmaningen på vår scrapträff - en Bomsida byggd på en skiss. Så klart att mitt Sommarland handlar om lapplandsfjällen!

Texten har jag skrivit på baksidan - spegelvänd text - på en OH-film för bläckstråleskrivare. Attans trevlig medium.

Rubriken har jag skrivit också den på OH-film, men denna gång på framsidan. Sedan har jag målat med akrylfärg på baksidan. Inte dumt alls.