söndag 10 maj 2009

Nattvardsgång i det fria

Tillsammans med dessa underbara pilgrimer firade vi Pilgrimsmässa med nattvardsgång ute i fjällvärden. Stenen - ett av Dag Hammarskölds vägmärken - finns vid den meditationsplats som vi samlats vid.
Vi skulle komma att träffas flera gånger under vandringen mellan Abisko och Kebnekaise fjällstation de kommande dagarna.

lördag 2 maj 2009

Svenskt forum till Silhouette/ CraftRobo

Jag har hittat ett forum på svenska där man kan få massa goda tips till Silhouette/CraftRobo. Det är CraftRobos svenska forum /www.craftrobo.se/forum/. Man kan lägga in frågor och få hjälp med problem som man kan ha.

fredag 1 maj 2009

Efterlysning - vad är detta för blomma??


För ett par veckor sedan tänkte jag att nu skulle jag minsann passa på att fota Tussilago. På min promenadrunda så har jag ett ställe där jag sett bladen efter Tussilagon men alltid kommit så sent så att blommorna varit väck. Nu tänkte jag att jag skulle dit i god tid och fota men inte växte där några Tussilago inte. Blev hur paff som helst när jag såg dessa blommor som jag aldrig sett förut.

Någon som vet??


Dom är ca 25 cm höga och växer i kanten på en åker. Bladen har knappt kommit upp än men blir stora och ser på pricken ut som Tussilagons på sommaren.

Scrapträff i Haverdal

Förra lördagen var det scrapträff i Haverdal på Annies gård. Massor med utmaningar, lotterier godiebag och jag vet inte allt. Vi kommer tillbaka!!! Stort tack för jättefint arrangemang till Sara o Susanne. Denna gången vara jag förberedd till tänderna - bara för att märka att, jodå jag hade glömt en del och jodå jag hade fått med alldeles för mycket. Med andra ord - precis som vanligt. Kom iväg tidigt för att fixa bra platser till mig och döttrarna. Nästan tom parkering när vi rullade in men medan vi lastade ur bilen fylldes parkeringen!!!! ALLA ville vara i god tid. (Undrar vilken tid alla kommer nästa gång?)

Hann bli klar med hela fyra LO:s - personligt rekord. För säkerhets skull hade jag laddat för att göra fyra till - dom ligger kvar i väskan och väntar på nästa träff.
Detta var en av skissutmaningarna. Fjärillarna har jag stansat ut med de nya Spellbinders dies. Dom är hur roliga som helst att jobba med eftesom man kan få en torrembossingseffekt på dom med hjälp av en liten gummimatta.
Så en materialutmaning - tre olika mönstrade papper, tre olika dekorationer, något egengjort pynt och något handskrivet. Var något mer åsså - jo rubriken fick bara vara ett ord.
och till sist då ytterligare en skiss.
Det kuliga här är att jag gjort om bilderna till svarvitt och tagit
fram färg på en del av bilderna.
Nu var det många fler utmaningar men det var omöjligt att hinna med alla. Och det var ju inte nödvändigt heller.
Så - nu är det bara att ladda om för nästa träff som AnnMari håller i i Halmstad. Fortsättning följer...