söndag 11 januari 2009

Gör eget journaling-pynt

Jag har snöat in totalt på journaling-pynt. Alltså färdiga som man bara har att skriva i och sedan fästa på sin LO. Men så är man ju lite snål (ekonomiskt?) åsså så man ska ju göra allt själv. Men så svårt var det inte - möjligen lite pilligt.
Du behöver, Word (eller ett annat program som man kan rita cirklar i), dies som skär ut cirklar med vågiga kanter - jag har använt Quickutz dies till Revolution - , removeable teip - tejp man kan dra bort och använda igen och igen och sist men inte minst - tålamod.

Starta med Word. Gör 2 cirklar, en större och en mindre. Lägg den större på den mindre. Men går till ordna i Word, markera den större cirkeln och välj placeras längst bak. Den ska i alla fall ligga underst.
Färga in den större och lägg samma färg på kanten på cirkeln (annars är kanten svart).
Den mindre cirkeln ska ha färgen vit och kanten kan du lägga någon tjusig avvikande färg på. Sedan väljer du att lägga ett linjemönster också på den inre cirkeln. Klart!
Man kan så klart lägga på en textruta åsså med linjer eller punkter i. Den måste då ligga överst, vara genomskinlig och utan linjefärg. Markera och gruppera konstverket. Sedan är det bara att kopiera och klistra in en hel hop och ändra färg på den stora cirken. Skriv ut gärna med högsta upplösning. Jag använder de vita ark som LO-fickor levereras med. Jag brukar annars få dom över.













Dag att plocka fram Revolution och dom vågiga diesen.
Tejpa fast någon passande på din utskrift. Använd tejp som är removeable - finns i hyggligt välsorterade pappershandlar. Skär ut och vips har du kanonfina journalingcirklar.

2 kommentarer:

Ulla sa...

Jätte fiffigt.. Och enkelt när man kan....

glaha sa...

Det här var ett tipps som jag kommer att testa......du är fiffig och inte alls dumt när man kan göra det själv....